Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Fűszernövényekből ízletes ecetet vagy olajat bárki készíthet otthon könnyedén, így biztosak lehetünk benne, hogy amit elfogyasztunk az nem csak finom, de egészséges is.
Fűszerolaj készítése házilag
Vásároljunk vagy válasszunk i otthon olyan üvegeket, amelyeknek széles szájuk és hosszú nyakuk van, és különleges a formájuk vagy a színük. Az előszedett edényeket jó alaposan forró vízben mossuk el, majd öblítsük ki, de a legjobb, ha gőzöléssel vagy kifőzéssel fertőtlenítjük felhasználás előtt.
Még az elkészítés előtt, szerezzünk be matricákat, amelyekre majd ráírjuk milyen olajat, vagy ecetet tartalmazz az üveg. Fontos hogy mind az olajat mind az ecetet jól lezárt üvegben tároljuk, hogy megőrizzék aromájukat és íz világukat.
Az alap lehet olíva olaj, vagy sima napraforgó olaj is, és ugyanígy az eceteknél is használhatunk sima ecetet. Az olajok és ecetek felhasználásánál fontos a friss alapanyag, itt a szárított fűszernövény nem jó.
A
növényeket jó alaposan mossuk meg, majd egy papírtörlővel itassuk fel a
felesleges nedvességet a növényről. Vegyük elő a vágódeszkát és egy jó
éles kést, majd aprítsuk fel a fűszernövényeket, de akár egyben áganként
is elhelyezhetjük őket az üvegben.
Töltsük meg az üveget szobahőmérsékletű olajjal, zárjuk le és tegyük meleg helyre. Naponta érdemes felrázni az egész üveg tartalmát kb. 1 héten keresztül. Felhasználás előtt szűrjük le az üveg tartalmát egy gézen vagy apró lyukú szűrön keresztül, majd öntsük vissza az olajat az üvegbe és zárjuk le ismét. Ragasszuk rá a címkét az üvegre hogy milyen fűszerolaj vagy ecet található benne, majd ezután sötét és hűvös helyen tároljuk, tovább az elkészül t ételízesítőt.
A fűszerolaj készítéséhez kiválóan alkalmas a kapor, kakukkfű, édeskömény, bazsalikom, majoranna, menta, rozmaring. A fűszercethez használhatunk: tárkonyt, metélőhagymát, rozmaringot, majoránnát, vagy bazsalikomot. Az így elkészült fűszerolaj, illetve ecet, kiválóan alkalmas sültek, főzelékeke, vagy saláták ízesítésére.
Forrás:
Csatlakozz hozzánk új Facebook csoportunkba: Nőinetcafe Biobogyók életmód és fogyókúrás csoportjába, ahol a bio életmóddal kapcsolatos témákkal és a fogyókúrával is foglalkozunk! Kattints ide!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ételek, amiket felesleges hűtőben tartani
A magasabb adókulcsok is növelik nálunk az élelmiszerek árszintjét
MÖP áruház