Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Magyar Összefogás Program Baranya közösségi oldalán!
http://magyarosszefogas.hu/H000043 és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Magyar Összefogás Program Baranya vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cukorbetegek, Diétázók, Fogyókúrázók figyelmébe ajánlom a Stevia növényt, mint édesítőszert, amelyet “büntetlenül” fogyaszthatunk és használhatunk a hagyományos nádcukor és egyéb más édesítőszerek helyett.
Illetve azon mesterséges édesítőszerek helyett amelyek köztudottan számos kedvezőtlen élettani hatást is kifejtenek.
De mi is az a Stevia, vagyis magyar nevén a Jázminpakóca?
Érdemes közelebbről megismerkedni vele.
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, melynek egyik különlegessége, hogy a levelei természetükből fakadóan édesek. A déli területen élő emberek gyorsan felismerték ezt a tulajdonságát, és a kis növénynek rövidesen nagy híre kelt.Ázsia után Ausztráliában és Amerikában is zöld utat kapott a kivonatok édesítőként történő fogyasztása, és napról-napra egyre több elkötelezett felhasználója lesz a Stevia-ból készült termékeknek. A növényből készül por, folyadék, tabletta illetve őrlemény is. A növény termesztési körülményeinek és a különböző kivonási technológiáknak köszönhetően az egyes kivonatok íze és édességének mértéke eltér – van, amelyik 30-szor édesebb a cukornál, ám létezik olyan is, amely 300-szor.
Számos édesítõszerrel szemben a Stevia elõnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét
A STEVIA FELHASZNÁLÁS ELŐNYEI
A Stevia kalóriamentes és nem szívódik fel az emberi szervezetben, ezért cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják a kivonatokat.
• Gazdaságos választás, mert kis mennyiséget kell használni belőle.
• Teljesen természetes, a kivonatok nem tartalmaznak mesterséges összetevőket.
• Kiválóan használható sütéshez és főzéshez egyaránt.
• Elősegíti az emésztési folyamatokat, és mivel lúgosabb mint a gyomorsav, ezért csökkenti annak savas hatását.
• Antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik.
• Hatékony megoldást nyújt a kisebb bőrproblémák kezelésében.
• Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően segít megelőzni a fogszuvasodást és a száj betegségeket.
Látjuk, hogy konyhai alkalmazásán túl a Stevia különböző gyógyhatásokkal is rendelkezik.
Az Interneten találunk számos magyar nyelvű leírást erről a növényről és használatáról illetve idehaza is megvásárolhatók a belőle készült különböző édesítőszerek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A kakaóbab igazi D-vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek:
A leggyakoribb tévhitek a cukorbetegségről
Az egészséges életmód nem várt hatása
Top 17 csodás, egészséges őszi saláta